Jeugd zeilen

Foar de neiteam

Jongeren laten zien en ondervinden hoe leuk het is om op platbodems te zeilen. Maar ook de historische waarde, hoe het vroeger ging om te wonen en te werken met skûtsjes, is het doel van de Stichting Foar de Neiteam, wat mede omarmd is door de SKS (Commissie VSB), IFKS en het Skûtsjemuseum Earnewâld.

Deze organisaties hebben de handen in één geslagen om de jeugd te enthousiasmeren meer interesse te krijgen in het zeilen op en met platbodems. En natuurlijk in het bijzonder van de skûtsjes, zodat de historie niet verloren gaat maar blijft leven!

Jeugdzeilen sk├╗tsjesilen


Het Jeugdzeilen wordt elk jaar in september weer mogelijk gemaakt door het vele aantal vrijwilligers die bestaan uit schippers en bemanningen vanuit de SKS en IFKS.


Het Jeugdzeilen is bestemd voor de Friese en Hollandse jeugd met belangstelling voor het skûtsjesilen. De afgelopen jaren is er gezeild met G.W.S.-schouwen, skûtsjes en pramen. Een daverend succes!! Veel jeugd is inmiddels op wedstrijdskûtsjes terug te vinden maar ook op andere platbodems. 


Elk jaar stellen de eigenaren van de G.W.S.-schouwen hun schouwen beschikbaar en zijn er ook skûtsjes.


Plaats van handeling:

Vrijdags vindt er een actieve nautisch/historische speur/puzzeltocht plaats langs het Waterfrontvan Grou.

Zaterdags wordt er gezeild met o.a. G.W.S.-schouwen en drie echte skûtsjes op of nabij de Pikmar bij Grou. Vanaf een prachtig volgschip (Detailinfo volgt na opgave).

Geef je op!!!
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar (en absoluut niet jonger), wil je graag meer weten over het skûtsjesilen en altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een G.W.S.-schouw of op een echt skûtsje willen zeilen?

voor meer info klik hier

GROUWSTER WATERSPORT

Meersweg 2a

ADRESGEGEVENS

Grou
Fryslân
The Netherlands

BEL ONS

 


© 2024 Vereniging Grouwster Watersport (GWS)