Uitslagen en foto's GWS kampioenschappen op Tearnzer Wielen

Uitslagen en foto's GWS kampioenschappen op Tearnzer Wielen

Geplaatst op 02-10-2022  -  Categorie: Algemeen

Op 1 en 2 oktober 2022 zijn de GWS schouwen kampioenschappen alsnog gezeild op de Tearnzer Wielen. Dankzij de gastvrijheid van het jaarlijkse Sylnocht, waarvan de organisatie zo vriendelijk was hun feestelijke eindejaars zeilevenement met de GWS schouwen kampioenschappen te combineren. En dat is goed bevallen aan beide zijden, het wedstrijdelement was wat feller, maar de gezelligheid vooraf, tussen het zeilen en na de wedstrijden was er bepaald niet minder om. Sterker nog, er was een groter deelnemersveld.

GWS feliciteert de twee kersverse Schouwen-kampioenen 2022: Thomas Visserman in A-klasse (met zeilnummer 102), en Alex de Jong in de B-klasse. Allebei uiteraard mede dankzij hun bemanning!

thomas-visserman

foto-tearnzer-wielen-1

Vooral in de B-klasse was het tot het einde spannend. Lodewijk Meeter Jzn eindigde in punten gelijk met Alex de Jong, maar moest Alex in de laatste race voor laten gaan, waardoor Lodewijk het kampioenschap net misliep. En dat terwijl Lodewijk in de voorlaatste race zelfs midden in het A-veld eindigde. Kortom hier werd door beiden op de deur geklopt van de A-klasse!

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking bij Gerben van der Weij Watersport werd nestor Eildert Meeter benoemd tot lid van verdienste van Sylnocht en kreeg hij de versierselen opgespeld door Johan Haringsma.

Het eindklassement vindt u hier:

A-klasse: schouwen-a-2022-definitief.pdf
B-Klasse:schouwen-b-2022-definitief.pdf

Meer prachtige foto's zijn te vinden op facebookpagina Promofotos.nl Foto's Tearnzer Wielen  

Dronebeelden van ons GWS lid Foppe Hoekstra vindt u op zijn YuoTube kanaal: Drone beelden Hempens 2022

 

 

 

 


GROUWSTER WATERSPORT

Meersweg 2a

ADRESGEGEVENS

Grou
Fryslân
The Netherlands

BEL ONS

 


© 2024 Vereniging Grouwster Watersport (GWS)