Verslag, Uitslagen en Foto's Pinkstertweedaagse 2022

Verslag, Uitslagen en Foto's Pinkstertweedaagse 2022

Geplaatst op 13-06-2022  -  Categorie: Algemeen

De Pinksterwedsrijden kenden twee noviteiten: de wedstrijden werden over 2 dagen gehouden in plaats van 3 en de wedstrijden werden dit jaar in samenwerking met Frisia georganiseerd. Beide zijn goed bevallen: de meeste zeilers waren blij de Pinkstermaandag ‘vrij’ hebben en de samenwerking met Frisia liep uitstekend. GWS was dit jaar hoofdorganisator.

Het weekend trof uitstekend zeilweer, met zaterdag windkracht 4 en zondag 3-4 uit noord-oost en oostelijke richting. Voor de wedstrijdleiding was het wel even stressen met de startlijn en juiste baan. De stevige wind had wel tot gevolg dat de rescue teams enkele keren daarwerkelijk in actie moesten komen, maar alles is goed verlopen. De schouwen bleven allemaal overeind.

Het deelenemersveld bestond uit 53 aangemelde boten, waarvan uiteindelijk 50 van start gingen in de Olympiaklasse (20), Twaalfvoetsjollen (14) en GWS Schouwen (16). Bij de Olympiajollen won Onno Yntema, Pieter Bleeker streek bij de Twaalfvoetsjollen met de eer en bij de GWS schouwen won Henny Overdiep overtuigend. De winnaar bij de Olympiajollen ging er tevens met de wisselbokaal Fries kampioen vandoor.

De volledige uitslagen vindt u hier:

Uitslagen Pinkstertweedaagse 2022

Veel dank aan Frisia voor de fijne samenwerking en aan alle vrijwilligers van Frisia en GWS.

 

hjdw-pinkster2022-12voetsjollen

Klik voor meer van de mooie foto-reportages door Hendrik Jan de Wolf op onderstaande links:

Foto's Pinkstertweedaagse Olympiajollen

Foto's Pinkstertweedagse Twaalfvoetsjollen

Foto's Pinkstertweedagse GWS Schouwen

 

 

 

 

 


GROUWSTER WATERSPORT

Meersweg 2a

ADRESGEGEVENS

Grou
Fryslân
The Netherlands

BEL ONS

 


© 2024 Vereniging Grouwster Watersport (GWS)